Nå er det disse fargene som gjelder – se vårens farger

To smilende damer med oransje og gul topp med gul blomstereng i bakgrunnen 

Gjør plass i klesskapet for hvitt, kremgult og sølv. Dette er vårens farger i 2024!

Endelig er våren her! Men hvilke farger skal vi kle oss i, når vi nå kan bytte ut tykke jakker og sko med lette kjoler og freshe sneakers?

Etter at knallfarger har preget vår- og sommersesongene de siste årene, er det i år de dusere tonene som gjelder.

Her er noen fargetrender som dominerer vårmoten 2024:

Smilende dame med lys ferskenfarget skjorte og lys jeans står med armer i kors
Liljer og fersken på beige bakgrunn 
Gjør klart for fruktfest! Ferskenfarge er nemlig spådd til å bli en av vårens heteste fargetrender!

Årets farge

Hvert år kårer verdens største fargeselskap, Pantone, årets farge, og for 2024 er det den oransjeaktige fargen Peach Fuzz som er aller hottest, ifølge fargeselskapet.

Den varme ferskenfargen, som kan beskrives som en slags blanding av oransje og rosa, var å se på flere av motehusenes catwalker for årets vårmote, og gjør seg fin på plagg som skjorter, cardigans og topper.

Ønsker du å bringe litt mer farge inn i vårgarderoben, er altså dette en god start – og kanskje best av alt – dette er visst en farge som kler de aller fleste av oss!

Dame med hvit kjole, brune sko og solbriller holder grønn sykkel med park i bakgrunnen
Dame med hvit bukse, rosa genser og rød veske poserer foran vegg 
Hvitt passer inn i enhver vårgarderobe, og er en trygg farge å ty til om du skal investere i kvalitetsplagg. 

Hvitt er i vinden

Hvitt er kanskje vårens hotteste «farge», og den tydeligste motreaksjonen på knallfargene som har herjet. Og det kan gjerne være monokromatisk – altså hvitt fra topp til tå!

Trenden glir dessuten fint inn i vårens motetrend «quiet luxury», der klassiske, tidløse plagg av høy kvalitet står i fokus. En hvit skjorte eller t-skjorte til jeans er dermed et sikkert kort i vårgarderoben i år. Det samme er en hvit kjole og plagg med blonder.

Tips!

Et hint av rødt er for øvrig også en av vårens fargetrender. Lek deg med tilbehøret eller kanskje du kan toppe antrekket med røde lepper?

Smilende dame med lys gul singlett står mot gul bakgrunn
Vårens fargepalett er dus og behagelig, men med hint av farger som gult og rødt.
Nærbilde av føtter med gullsandaler stående ved bassengkant 
Skinn om kapp med vårsola med kjoler og sko i metalliske farger! 

Dus gul og metallisk vår

Smørgult, lys kremgult, beige og nesten-gult – årets kanskje søteste innslag på fargepaletten har mange navn, og er nok et eksempel på at vi ønsker å kle oss litt mer nedtonet i år.

Fargen passer sammen med det meste, men er spesielt fin å kombinere sammen med hvitt eller røde detaljer, som for eksempel en dus gul skjorte til en rød veske eller røde sko.

Tips!

Også en annen «ikke-farge» er trendy å kle seg i, nemlig gjennomsiktige plagg – nærmere bestemt skjørt. Style det med en lang genser som dekker, eller med en high waist bikinitruse under – og du er klar for en stilfull vår!

I vår er det også lov til å skinne litt ekstra! Metalliske farger går sin seiersgang på catwalken der det skinner i kjoler og blinker i sko! Aller mest trendy er det å ha et par ballerinasko på føttene, og da altså helst i en metallisk farge eller med skinnende pynt.

Dame med rosa skjorte holder sykkel på stranden 
Vi er ikke helt over Barbie-feberen, og vil fortsatt kle oss i rosa i år! 
Tre venner med rosa og gule antrekk smiler mot kamera 

Rosa holder koken

Mye takket være fjorårets storfilm og den påfølgende «Barbie core»-trenden, har rosa virkelig fått sitt comeback i motebildet.

Men i kontrast til fjorårets knæsje rosafarge, er vårens rosa lysere og dusere i tonen. Den lyserosa fargen er populært kalt millenial pink, og du husker den kanskje best fra da den trendet på 2000-tallet? Den blir å se på alle slags plagg i vår – fra kjoler, skjørt og bukser, til jakker, shorts og topper.

Tips!

Rosa er en enkel farge for mange, og en vanskelig farge for noen. Kombiner den med kremgult eller hvitt for en ekstra glad og vårlig look, eller dress den ned med en lys jeans med beige blazer over.

To venninner med beige og kongeblå kjole går på gata og smiler mot hverandre 
Dame med lys blå kjole hopper på grønt gress med trær og blå himmel i bakgrunnen 
Dame med lys blå topp, lys jeans og blå bøttehatt lener seg mot murvegg og smiler 
I vår er det bare å velge og vrake blant den blå fargepaletten.

50 shades of blue

I fjor skulle det være denimblått fra topp til tå, og vi er fortsatt ikke lei! Blått var å se i nærmest hele fargeskalaen på moteukene, men også her er det de duse tonene som regjerer.

Såkalt «pale blue», eller lyseblått, er nemlig en av vårens mest trendy farger, og sies å passe til alle hudtoner og hårfarger. I tillegg er kongeblått og mørkere blånyanser sikre kort i vårgarderoben i år.

Tips!

På våren er tiden inne for å legge de mørkeblå jeansene tilbake i skapet, og ta frem de lyse! Invester i en lys jeans med tidløst snitt, som du kan ta frem igjen år etter år.