Årets vårmote til herre – sikre deg disse 4 plaggene

Mann ser mot kamera og smiler med blomster i bakgrunnen
En mann i hvit genser, beige shorts, hvite sko og mørke solbriller står med hendene i lommene på en vei i et øde landskap. Mannen smiler mot kamera.
Mann med skjorte og shorts går og smiler mot kamera mens han snakker i mobilen 
Mann i hvit tskjorte og denim shorts sitter på en brygge i solen
Enten du går «all in» med dyreprint og blomstermønster, eller velger nøytrale mønstre eller farger er en shorts et must i årets vårgarderobe.

Ermeløst, tidløst, kort og klassisk er noen av stikkordene som beskriver vårmoten til herre 2024. Her er sesongens fire viktigste plagg!

Når det kommer til vårens herremote er den mer vågal på catwalken enn det vi vil se blant folk flest, ifølge motejournalist og tidligere moteredaktør Cecilie Mevatne.

– Mens damemoten er preget av en «quiet luxury»-bølge, altså klassiske, minimalistiske plagg, er herremoten ganske vågal i år, sier Cecilie.

– I år ser vi blant annet mye leopard- og dyreprint på herrefronten, i tillegg til mer fargebruk og feminine innslag av glitter.

Når det er sagt kan du være riktig kledd, uten å ty til glitter eller dyreprint. Med disse fire stilfulle plaggene vil du gå en moteriktig vår i møte i 2024:

1. Kort shorts

Et klassisk plagg om våren, når gradestokken kryper oppover, er shortsen. Men hvordan skal den se ut i år?

Både på dame- og herrefronten er shortsene korte i år, sier Cecilie, men du kan også gå for motvekten: bermudashortsen.

– Den korte shortsen er gjerne preppy og i dressbukse-stoff så du kan style den til dressjakken, eller den åpne sommerskjorten. Bermudashortsen er en mer baggy variant, ikke så preppy, og kommer i utallige materialer, så her kan du finne din sommerfavoritt, sier Cecilie

Ta med den korte shortsen på badeferie, og bermudashortsen på hytta, foreslår motejournalisten.

– Det viktigste er at du finner noen fine shorts som du trives i!

Tips!

Mange av de store catwalk-trendene blir kanskje i overkant vågale for en vanlig hverdagsgarderobe. Cecilie sitt råd er å inkludere trender du liker i detaljene.

– Dyreprint og blomsterprint er vårens store mønstre. Trekk det inn i skjerfet, slipset eller badeshortsen, hvis du ikke vil gå for større deler av antrekket.

Mann med hvit singlett og skulderbag går ned trapp
En hvit singlet er et sikkert kort i årets vårgarderobe!
Mann i hvit singlet som geiper til kamera. Han har øynene lukket, og på tunga ligger en hvit blomst.
Nærbilde av en mann med oransje lue og solbriller utendørs. Mannen har svart jakke og et skjerf i halsen.
Mann med dress og silketørkle i halsen poserer inntil vegg.
Stylist Cecilie Mevatne har merket seg en ny trend for herrer, nemlig silkeskjerfet, som hun beskriver som en kul motvekt til slipset.

2. Ermeløs klassiker

Du vet den hvite singleten menn i gamle filmer går med under skjorten? Denne våren er hvit singlet faktisk et av sesongens hotteste trendplagg.

– Dette er en veldig kul trend som vi vil se i forskjellige varianter. Det kan være en hvit klassisk singlet eller en tanktop som heller mer mot en vest, forklarer Cecilie

At plagget er helt uten ermer, er altså poenget. Ellers kan det være i den fasongen eller fargen du vil. Motejournalisten har bare én innskytelse:

– Ikke velg en som er så utringet at hele brystkassa synes!

Tips!

I forlengelse av tanktoppen dukker nok en trend opp: friluftsvesten.

– Det er mange friluftsvester eller «fiskevester» med lommer på catwalken i år. Bruk en slik vest over t-skjorten på tur i skogen eller i fjellet, så er du både smart og trendy.

3. Mykt silkeskjerf

Om våren bytter vi ut boblejakka med vårjakka og tunge vinterboots med lette sneakers. I år kan du også bytte ut ullskjerfet med en lettere variant.

– En trend jeg har sett litt av er tynne, tvinnede silkeskjerf, som er en kul motvekt til slipset, sier Cecilie.

– Her er det ingen regler for mønster eller farger, men du kan jo for eksempel gå for et i dyre- eller blomsterprint, som er vårens mest populære mønstre, foreslår hun.

Tips!

Istedenfor å bytte ut slipset, kan du eksperimentere med det, foreslår motejournalisten.

– På catwalken ser jeg nye måter å bruke slips på, det kan brukes over t-skjorten eller løsere skjorter, ikke bare i business-sammenheng.

Mann med dobbeltspent jakke går på gata mens han ser på mobilen 
Skal du investere i en ny vårjakke i år er en dobbeltspent jakke et godt alternativ.

4. Dobbeltspent jakke

Tidligere vårsesonger har jeansjakka kjempet om kapp med skinnjakka, men i år er det en annen jakkevariant på tronen, nemlig den dobbeltspente dressjakken.

– Det er i det hele tatt mange referanser til «preppy school boy» denne sesongen. Den største av dem er den dobbeltspente dressjakken, som gir et sofistikert og ordentlig uttrykk.

Cecilie anbefaler å gå for en med klassisk snitt og en farge som passer inn i vårgarderoben.

– Velg en farge som går godt med andre farger som mørkeblå, brun eller beige, men jeg ville unngått svart, da det fort blir «hardt» om våren, tipser motejournalisten

Er ikke den dobbeltspente jakka en trend for deg, kan du fortsatt være stilfull i den gode gamle jeansjakken.

– Jeansjakken, og for så vidt også skinnsjakken, er klassikere i garderoben, og kan alltids tas frem om våren, sier Cecilie.

Skotrendene våren 2024:

På skofronten er det fortsatt sneakers og tekniske joggesko som gjelder, men motejournalisten legger til en annen type sko som passer til alt:

– Loafers. De finnes i alle varianter: blå, brune, svarte, semsket … Uansett hvilken stil du har, kan du finne en type loafers som funker.

Om du trenger noe nytt på beina, har vårmoten ankommet skobutikkene allerede.