Suppe med stekt blomkål

Kremet, smakfull og rask å lage. Denne blomkålsuppen passer både til hverdag og helg. Husk at du finner gryter og kjøkkenutstyr hos Kitch’n.
Vanskelighetsgrad: Enkel
Tid: Under 1 time
Antall personer: 2–4
Ingredienser
- 2 poteter
- 2 vårløk
- 700 g blomkål, vasket og delt i buketter (ca. 1 middels stor blomkål)
- Olivenolje
- 800 ml grønnsakskraft (til kålen og potetene er dekket)
- 200 g fløte eller kokosmelk
- Spisskummen
- 1 ss sitronsaft (eller litt mer etter smak)
- Salt og nykvernet pepper
- 1 brett med rødbet- eller karsespirer
- 4 reddiker
- Eventuelt spiselige blomster, friske eller tørkede, til pynt
Slik gjør du
1. Skrell og skjær potetene i grove terninger. Skjær vårløken i små biter. Stek dette sammen med blomkålbukettene i litt olivenolje i en kasserolle i 5–7 minutter, til blomkålen er lett gyllen. Hell over grønnsakskraft til grønnsakene er dekket, og la det småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.
2. Når grønnsakene er møre, kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte eller kokosmelk gradvis, og smak til med spisskummen, sitronsaft, salt og pepper.
3. Vask reddikene og skjær dem i tynne skiver.
4. Dander suppen med spirer, reddiker og gjerne spiselige blomster. Server suppen varm.