Suppe med stekt blomkål

Bilder av gryter med suppe
Suppe med stekt blomkål

Kremet, smakfull og rask å lage. Denne blomkålsuppen passer både til hverdag og helg. Husk at du finner gryter og kjøkkenutstyr hos Kitch’n.

Vanskelighetsgrad: Enkel

Tid: Under 1 time

Antall personer: 2–4

Ingredienser

  • 2 poteter
  • 2 vårløk
  • 700 g blomkål, vasket og delt i buketter (ca. 1 middels stor blomkål)
  • Olivenolje
  • 800 ml grønnsakskraft (til kålen og potetene er dekket)
  • 200 g fløte eller kokosmelk
  • Spisskummen
  • 1 ss sitronsaft (eller litt mer etter smak)
  • Salt og nykvernet pepper
  • 1 brett med rødbet- eller karsespirer
  • 4 reddiker
  • Eventuelt spiselige blomster, friske eller tørkede, til pynt

Slik gjør du

1. Skrell og skjær potetene i grove terninger. Skjær vårløken i små biter. Stek dette sammen med blomkålbukettene i litt olivenolje i en kasserolle i 5–7 minutter, til blomkålen er lett gyllen. Hell over grønnsakskraft til grønnsakene er dekket, og la det småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.

2. Når grønnsakene er møre, kjør suppen jevn med en stavmikser. Tilsett fløte eller kokosmelk gradvis, og smak til med spisskummen, sitronsaft, salt og pepper.

3. Vask reddikene og skjær dem i tynne skiver.

4. Dander suppen med spirer, reddiker og gjerne spiselige blomster. Server suppen varm.

Se gryter og panner fra Kitch'n her!

Aktuelle merkevarer

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Åpent i dag 10:00 - 18:00