Huskeliste til skolestart

utstyr til skolestart - obs
Utstyr til skolestart fra Obs

Passer fortsatt skolesekken og skoene fra i fjor? Trengs det nytt pennal til første skoledag? Obs gir deg oversikten over alt dere trenger til skolestart.

De siste ukene av skoleferien går fort! Gjør unna det praktiske i god tid før skolestart, så kommer ikke første skoledag så brått på.

1. Riktig sekk

En skolesekk må sitte godt og være komfortabel for barnet, også når den fylles med tunge bøker. Velg en sekk som passer barnets rygg, og som har stropper over brystet og gjerne også over hoftene. Etter hvert som barnet vokser må sekken byttes ut til en som er større og rommer mer, ofte skjer dette i overgangen til fjerde eller femte klasse.

Tips! Slik velger du riktig skolesekk

beckmann skolesekk
beckmann skolesekk
Beckmann skolesekker

2. Pennal og bokbind

Pennalet har barnet selv ofte mange meninger om hvordan skal se ut, så her kan det være lurt å gå til innkjøp sammen!

Se Obs sitt store utvalg av pennaler

Noe skal også være inni pennalet, husk å få med både gråblyanter, fargeblyanter, viskelær og blyantspisser. For skolestarterne, som nå skal lære seg å skrive, er ekstra tykke blyanter de enkleste å bruke.

TIPS! Les hvordan du legger bokbind på bøkene – trinn for trinn

Bøkene skal helst holde så lenge som mulig, og sannsynligvis skal noen gå videre i arv til neste års kull. Kjøp bokbind som barna synes er litt stas, og skriv navn og klasse på forsiden av boka.

utstyr til skolestart - obs

3. Matboks

Skolemåltidet bør være næringsrikt og godt, og da er det fint med en matboks som har flere rom. Da kan du sende med både brødskiver eller middagsrester og frukt og grønt, uten at alt blander seg når matboksen ligger i sekken.

Triksene som holder matpakken frisk hele dagen

Husk også å kjøpe en god drikkeflaske som ikke lekker, våt sekk er så kjedelig!

utstyr til skolestart - obs
Beckmann matboks fra Obs

4. Klær og sko

Er det noe alle foreldre vet, så er det at ungene vokser i rekordfart! Det betyr nye klær og sko i garderoben.

Første skoledag er det stas å pynte seg litt. Men ellers er det mest praktisk med slitesterke og behagelige klær. Ei god ytterjakke som tåler både fuktighet og vind, kan brukes lenge utover høsten og er en god investering. Det samme gjelder sko, kjøper du et par sko med Gore-tex, kan de brukes selv om det regner litt.

Se Obs sitt store utvalg av barneklær

Husk å sjekke at barnet i størst mulig grad klarer å kle på seg selv, og velg gjerne borrelås fremfor skolisser, det er kjedelig å komme sist ut i friminuttet hver gang.

Se Obs sitt stor utvalg av sko og støvler til barn

På regnværsdager er det regntøy og gummistøvler som gjelder. Det kan være greit å la et regnsett henge på skolen i ukedagene, slik at barnet har passende klær hvis det kommer en skur. La også en pose med skiftetøy ligge på skolen til de våteste dagene.

TIPS! Sjekk om regntøyet holder vann

utstyr til skolestart - obs
Dockboots

5. Frister og påmelding

Skal barnet gå på AKS/SFO, må du melde på før skolen starter. Husk også å melde av hvis barnet skal slutte, slik at du slipper å betale for en ekstra måned. Det samme gjelder ofte for barnas fritidsaktiviteter. Sier du ikke ifra at barnet skal slutte, risikerer du å få en faktura i posten.

Ta også en prat med barnet om skolemelk, slik at du eventuelt er klar til å bestille når skolen starter.

6. Merk alt!

Merk barnas klær og utstyr med navn og telefonnummer, da er sjansen mye større for at ting kommer til rette hvis de er blitt etterlatt i gymsalen eller lagt igjen på klatrestativet.

Aktuelle merkevarer

Produkter

  • Produktbilde av Stranda Westfaler

    Stranda Westfaler

    Nå pris 99,00 Før pris 177,00

    Obs
    Gjelder 15. juli – 20. juli

Aktuelle tilbud

Aktuelle butikker

Tabell med aktuelle butikker
Butikk Beliggenhet Åpningstider Kontaktinfo
Obs
Åpent i dag 09:00 - 22:00