Slik dekorerer du bordet til jul

Julebord pyntet med hvitt, sølv og bronsje med detaljer som julekuler, kongler og julegaver
Dekke julebord
Dette får du hos Kremmerhuset
Dekke julebord
Dette får du hos Tilbords
Dekke julebord
Dette får du hos Kitch'n

Enten du skal arrangere julebord for vennegjengen eller ha julaften hjemme hos deg, er det gøy å pynte litt ekstra. La deg inspirere av tre ulike stiler.

Det finnes ingen fasit på hvordan man skal pynte et julebord – her må du velge det som passer deg og din stil best. Det kan imidlertid være lurt å ta med seg noen tips og triks på veien, da det kan være fort gjort å pynte både for lite og for mye.

Vi har samlet våre beste tips for at det skal bli litt lettere å pynte til årets julebord.

  • Bruk levende lys eller lyslenker for å skape en lun stemning.
  • Bestem deg for et fargetema og hold deg til dette. For eksempel: gull/svart eller rødt/gull/grønt.
  • Bruk elementer fra naturen, som kongler, mose og granbar. Et tips er å spraye konglene med sølv- eller gullspray.
  • Ikke vær redd for å bruke julekuler eller andre elementer som en del av bordpynten.
  • Lin- eller tøyservietter er å foretrekke, ettersom de er enklere å style.
  • Pynt i ulike høyder for å skape variasjon på bordet, men pass på at du ikke pynter for høyt.
  • Bruk bordkort som en del av bordpyntet.

Hvite detaljer

Drømmer du om en hvit og glitrende jul? Et bord dekket i hvitt ser både stilrent og elegant ut.

Ta utgangspunkt i et hvitt servise og sølvfarget bestikk, men la detaljene være i grønt, sølv og gull. Her kan du for eksempel bruke julekuler i forskjellige størrelser – både som hengende dekorasjoner og som pynt på bordet.

Den fineste pynten finner du imidlertid i naturen. Ta deg en tur ut og se etter ting som mose, kongler og små grener av granbar – disse elementene gjør seg nemlig svært godt som borddekorasjoner. Kongler, mose og granbar kan også kjøpes hos blomsterforhandlere.

For å skape den riktige stemningen, er levende lys en selvfølge på julebordet. Her kan du gjerne kombinere ulike lysvarianter og størrelser for et mer variert uttrykk. Eller hva med å bruke tynne lyslenker som en erstatning for levende lys?

Mørke toner

Er du lei av hvit og rød jul, er det ingenting i veien for å gå for litt mørkere toner når du skal pynte julebordet. Gjør som på bildet over og pynt med en svart duk og hvitt servise. Du kan gjerne bruke både sølv- og gulldetaljer når du pynter, men gull gjør gjerne litt ekstra ut av seg og passer perfekt sammen med svart.

Pynt gjerne med blomster, men hold deg til mørke farger som dyp rød eller mørkegrønn. La gjerne en ansatt i en blomsterbutikk hjelpe deg med å plukke ut blomster som passer de mørke tonene.

Rød jul

Ønsker du et tradisjonelt julebord, er det rødt som gjelder. Vil du skape den ekstra lune stemningen, anbefaler vi å gå for en dyp rødfarge, samt detaljer i grønt og gull.

Du kan gjerne la både duk og telysholdere være i rødt, men pass på at det ikke blir for mye av det gode. Et tips er å blande telysholdere i rødt med lysestaker i gull. Du kan også bruke små grener med granbar som en del av borddekorasjonen. Eller hva med å legge litt granbar under serviettene?

Tips! Gi julebordet det lille ekstra ved å strø rødt eller grønt glitter over bordet og bordpynten.