Høstmote for herrer – disse trendene gjelder nå

Mann kledd i rød lue og fargerikt skjerf.
Topp høstantrekket med et langt ullskjerf og en strikket lue for en varm og trendy look.
To menn kledd i brune jakker, denim, luer og caps som går i gatene
Mann kledd i lær jakke med rød og sort rutete skjorte under
Mann kledd i sort bomberjakke.
Mann kledd i grønn bomberjakke.
Bomberjakke er en av de store jakketrendene i høst. Den passer like fint til jeans som til dressbukser.
Mann kledd i denimjakke, hvit skjorte og jeans.
Du kan trygt gå for dobbel denim i høst, enten du foretrekker full match med samme blånyanse eller kombiner forskjellige nyanser.

Lekre dresser, masse farger, brede skuldre, bomberjakker og skinndetaljer: Her får du herremoten for høsten 2022 oppsummert i 5 hovedlinjer. Med stylingtips!

– I høst er det lov å gi litt ekstra gass på klesfronten for gutta, sier stylist og moteansvarlig i ELLE, Caroline Skjelbred.

Høstmoten for menn gir mange muligheter

– Det kan enten være ved å kle seg litt mer fargerikt, gå for en skikkelig power suit, kaste seg på baggy jeans-trenden igjen eller kanskje gå for en helsvart Matrix-inspirert look i skinn, sier eksperten.

Og i likhet med bladene på trærne er det også fargefest på klesfronten for gutta i høst, med en flott palett med farger som rosa, blått, gult og rødt.

At noen av høstens hotteste plagg er ulike varianter av bomberjakken, kul og kunstnerisk strikk og tykke, lange ullskjerf passer jo også fint når ruskeværet er på sitt verste og man vil pakke seg godt inn for å holde varmen.

Her guider vi deg gjennom fem av høstens trender for menn og gir deg våre beste stylingtips.

1. På med bomberjakken

Alle høstgarderober bør inneholde en god jakke, og i år er det bomberjakken som er en soleklar favoritt. Den har stadig gjort comeback i motebildet siden pilotene tok den inn i varmen tidlig på 1900-tallet, og i høst kommer den i både fargerike og mønstrede varianter, i ulike materialer og gjerne med en litt ledig og oversized passform.

– Det føles alltid fresht med noe vi ikke har sett på lenge, og bomberjakken er en flott motpol til alle blazerne i skapet, sier Skjelbred.

Moteeksperten tror vi vil se mye av materialer som tweed, skinn og nylon.

– Men også bomberjakker i semsket skinn, som føles utrolig luksuriøst!

TIPS!

Style bomberjakken med en baggy jeans for å fullføre looken, eller enda kulere – en dressbukse, som er en fin kontrast til denne typen jakke.

2. Denim fra topp til tå

Du husker kanskje Britney Spears og daværende kjæreste Justin Timberlakes legendariske antrekk fra American Music Awards i 2001? Turtelduene var kledd i matchende denim fra topp til tå, og i høst er det faktisk trendy igjen.

– Vi ser mye denim både for herrer og kvinner i høst, og det er både lov å matche hele antrekket eller gå for forskjellige blånyanser på samme gang, sier moteeksperten.

I høst vil du finne denim i mange varianter, i ulike fargetoner og silhuetter, og gjerne med broderier, merker eller kreative sømmer.

For herrene har Skjelbred også et klart stylingtips:

– Gå gjerne for en jeans med lommedetaljer med en matchende safarijakke over.

TIPS!

Det er flere stiler fra 2000-tallet som er tilbake, sjekk ut «Y2K»-trenden og bli inspirert!

Mann kledd i grå frakk.
En kåpe med med brede skuldre holder deg både trendy og varm i høst.
Mann kledd i brun frakk, mønstrete skjorte og sort hatt.
Mann kledd i sort hettegenser og beige frakk.
Mann kledd i grå dress, rutete bukse og hvite sneakers
En dress i gråtoner er en sikker vinner denne sesongen.
Detaljbilde av blå blazer.
Hold varmen og stilen med et mykt og deilig ullskjerf i høst.
Mann kledd i blå frakk og lue med et mørkegrått skjerf i halsen.
Mann med stort skjerf i sort, hvitt og grått.

3. Statementjakker med brede skuldre

Om du både vil holde varmen og være ekstra trendy i høst, er en jakke med ekstra brede skuldre et hett tips. Gjerne med en vid passform eller et belte i livet, eller detaljer som skiller seg litt ut – som paljetter eller en skinnkrage.

– Skuldrene har fått et ekstra gir og er både større og skarpere i snittet. Jeg tror det kommer av at dressmannen endelig kan slippes løs igjen etter lang tid på hjemmekontoret, sier Skjelbred.

Hun mener at en kåpe med brede skuldre er det perfekte høstplagget, og et fint valg for å henge seg på trenden.

– Den kan brukes hver dag gjennom høsten og er et fint statementplagg i seg selv. I tillegg kan den styles med alt fra sesongens dressbukser, denim og skinn, sier moteeksperten.

4. Dress med stil i høst

Når du skal på med finstasen i høst er trenden fortsatt klassisk og preppy, men også både strammere, større og mer pyntet, både i farger, materiale og snitt, ifølge stylisten.

Fargemessig er det brun, beige og blå som dominerer på dressfronten, men også lekre karamellfarger, gråtoner og burgunder. Og ruter om du er litt mer vågal!

Tips!

Her kan du gjerne leke deg litt, ifølge stylisten. Sleng en silkebukse under en ullblazer eller kombiner gjerne forskjellige farger sammen. En lilla skjorte mot en brun dress er en fin kombinasjon.

5. Tilbehør som varmer

Når høststormen blåser opp som verst er det godt med noe som varmer, og i år er skjerfene gjerne store og kommer i både boblestoff, ull og strikkede varianter. På hodet kan du trygt plassere en bøttehatt, strikket lue eller beret om du vil være trendy.

– Det er en mer velkledd mote denne sesongen, så mannen har dermed fått mer tilbehør å leke seg med, sier Skjelbred.

Hun tror lange ullskjerf og smykker er et hett tips for trendy herrer i høst.

– Style det til en dress for en fin, fransk look på jobbantrekket, tipser stylisten.