10 sikre gaver til far

Illustrasjon av firekantet gaveboks med rød sløyfe som balanserer på en finger

Med disse klassiske gavene er det nærmest umulig å ikke treffe blink med farsdagsgaven.

Når farsdagen kommer vil man gjøre stas på pappa med en liten gave. Og da melder gjerne det samme spørsmålet seg hvert år: «Hva i alle dager skal jeg finne på?»

Da kan det være greit å minne seg selv på at man ikke behøver å finne opp kruttet hver bidige farsdag. De klassiske farsdagsgavene har jo blitt klassikere av en grunn – nemlig at de er en forholdsvis rimelig og akkurat passe stor oppmerksomhet, og at de fleste fedre setter pris på dem.

Derfor har vi listet opp 10 klassiske farsdagsgaver som du trygt kan gå for.

1. Bakst

Enten du liker å bake selv eller helst lar et bakeri gjøre jobben for deg, skal det mye til å ikke lykkes med å servere pappa noe fersk bakst på farsdagen. Gå for det han liker aller best, enten det er kanelboller, skolebrød eller croissanter. Står du selv over bakebollen, kan du gjøre gaven enda mer personlig med farsdagsvennlig dekor – som å skrive «verdens beste pappa» med melis, for eksempel. Slenger du på en avis og en pose med luksuriøs kaffe, får du en farsdagsgave i toppklasse.

2. Høstens krimbok

Høsten og vinteren er tiden for å kose seg med en god bok foran peisen, så det å gi et bidrag til fars bokhylle er alltid en hit.

3. Varme til vinteren

Vi går mørke og kalde tider i møte, og er det en ting som er sikkert, så er det at vi alle kommer til å trenge varmt tøy og tilbehør for å komme oss helskinnet gjennom vinteren. Derfor er det helt topp å gi far et bidrag til vintergarderoben på farsdagen. En fin lue, votter eller hansker, ullsokker eller skjerf er uunnværlige de kommende månedene – og vil garantert bli brukt. Overrekk gaven sammen med en deilig frokost.

4. Sokker

Sokker må være klassikeren over alle klassikere, og selv om det kanskje høres kjedelig ut, er det praktisk og fint å få. Man prioriterer jo sjelden å kjøpe sokker selv, mens følelsen av å kunne stikke hånda ned i sokkeskuffen og være sikker på at man får klørne i et par som faktisk passer sammen – og som ikke har antydning til hull – er overraskende deilig.

Bonustips: Suppler den klassiske gaven med et ekstra par med festsokker.

Fokus på Føtter, hvor man ser brune sko med rosa sokker
Lyseblått slips og sløyfe og ett par runde briller

5. Quizbok

En aktivitet som gjerne går igjen i alle høytider og på alle hytteturer, er quiz. Og få briljerer så ofte i quiz som fedre! (Det er jo en grunn til at det gjerne sies at «fedre kan alt».) Gir du ham en quizbok har hele familien mange spennende spørrerunder å se frem til i tiden som kommer – mens far antagelig kan glede seg til noen seiere i tillegg.

6. Akkurat det han vil ha

Med et gavekort øremerket eget bruk, vil ha få akkurat det han selv vil ha. Enkelt for deg, og enkelt for far.

Gaven med flest muligheter

Med gavekort fra dittgavekort.no kan man velge gaven selv. Gavekortet kan brukes i 4000 butikker på nesten 80 kjøpesentre og på over 70 Thon Hotels.

7. Fuglebrett

Gi far litt ekstra selskap fremover med et fuglebrett. Man trenger ikke å være spesielt interessert i fugler for å sette pris på det. Det er utrolig idyllisk og nærmest meditativt å kunne hvile blikket på vakre, små fugler som spiser like utenfor vinduet. Bonusen er at det ikke bare er far som blir glad for denne gaven – men massevis av fugler også.

8. Toalettmappe

Toalettmappe er en ting man gjerne ikke bytter ut før den man har er litt i overkant pjuskete og slitt. Ergo er det en veldig fin ting å få i gave! Vil du være ekstra grei med far, kan du også fylle toalettmappen med noen produkter, som dusjsåpe og sjampo i reisestørrelser, en reisetannbørste, negleklipper, ansiktsrens eller fuktighetskrem.

9. Sko-kit

Oppfordre pappa til å ta godt vare på skoene sine i høst- og vinterværet ved å gi ham et sko-kit, med produkter som skorens, børste, skokrem og impregneringsspray. Det er faktisk forbløffende hvor mye lenger skoene holder seg fine hvis man tar ordentlig vare på dem og går til anskaffelse av ordentlige produkter. En praktisk og miljøvennlig gave som det godt skal gjøres å ikke få bruk for!

10. Slips

En annen ting far knapt kan få nok av – og som han dessuten kommer til å ha behov for når vi nærmer oss jul, er slips. Ta gjerne en sniktitt i skapet hans for å se hva han har fra før, slik at du vet mer om hvilke farge, bredde, mønster og stoff du trygt kan supplere med.