Tips til deg som skal arrangere fotballbursdag

Botte sett ovenfra, fylt med vannflasker med fotballmerke på

Har du et bursdagsbarn som er interessert i fotball? Da er fotballbursdag midt i blinken! Vi gir deg tipsene som gjør bursdagsfesten til en suksess.

Fotballbursdag byr på mye lek og moro og passer for barn i alle aldersgrupper – både gutter og jenter.

Start med å pynte bordet med en grønn, svart eller hvit duk. Er du ekstra kreativ kan du bruke en stripe kunstgress i midten, eller så kan du klippe opp grønt papir og late som det er gress.

Har dere fotballfigurer liggende, kan dette også brukes som pynt. Du kan i tillegg printe ut små fotballer og legge på bordet. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Siden fotballtemaet er såpass populært, er det ikke vanskelig å få tak i engangstallerkener, servietter o.l. med fotballmotiv. Dette er en fin og enkel måte å få frem fotballtemaet på.

Et annet tips er å klistre navnelapper på små flasker – for eksempel små vannflasker – og bruke det til å ha drikke i. Enkelt, men veldig gøy for barna.

Tips! Skriv i invitasjonen at det er fotballbursdag og be gjestene ta på t-skjorte (gjerne av favorittlaget) og shorts.
Fotballkake på et bord dekket med fotballpynt
Kake med en fotballbane på og tallet 11 på midten

Mat og drikke

Hva er vel mer perfekt enn å servere pølse i lompe i en fotballbursdag? Eller hva med å servere pizzasnurrer? Her kan det imidlertid være lurt å høre med bursdagsbarnet – det er tross alt han/hun sin dag.

Når det gjelder kaken, kan du lage den på to måter: som en fotball eller som en fotballbane. De aller fleste velger å lage fotballbane, da denne er relativt enkel å få til.

Det eneste du må gjøre er å lage en sjokoladekake i en langpanne, og deretter pynte den som en fotballbane. Noen bruker seigmenn og grønn smørkrem, mens andre bruker fotballfigurer og små mål til å sette på kaken. Her velger du selv hvor avansert du ønsker å gjøre det.

Aktiviteter

  • Spille fotball i hagen (evt. på en fotballbane i nærheten)
  • Straffekonkurranse
  • Kims lek (med fotballting)
  • Spille Fifa
  • Adjektivhistorie hvor du har flettet inn fotball i historien

Det lille ekstra

Hva med å dele ut diplomer eller sjokolademedalje til barna.