Mat til barnebursdag

En gutt skjærer minipizza med pizzahjul
Mangosmoothie i et glass med hank
Bilde fra Matprat.no
Pizzasnurrer på et fat
Bilde fra Matprat.no

Lei av den tradisjonelle bursdagsmaten? Vi gir deg tips til morsom mat du kan servere når du skal arrangere barnebursdag.

Det er selvfølgelig helt greit å servere både boller og pølser i barnebursdagen, men ønsker du andre alternativ har vi samlet noen forslag til hva du kan servere.

Pitapizza

Hjemmelaget pitapizza passer aller best i barnebursdager med færre gjester. Da kan nemlig barna bli med på matlagingen.

Sett frem en rekke deilig fyll – som kjøttdeig, løk, skinke, tomat, paprika, og selvfølgelig – masse ost! Del pitabrødet i to, smør på tomatsaus og overlat resten til barna.

Fruktspyd

Fruktspyd er enkelt å lage og kan serveres alene eller som et alternativ på kakebordet.

Skjær opp valgfri frukt i biter, for eksempel ananas og vannmelon. Du kan også bruke jordbær, bringebær og druer. Tre frukten på trepinner og anrett dem pent på et fat.

Mangosmoothie

  • 1 stk banan
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl frossen mango i biter
  • 1 stk egg

Slik gjør du

  1. Ha banan, appelsinjuice, mango og egg i en hurtigmikser eller smoothiemaskin.
  2. Kjør alt til en jevn og smidig smoothie og server.
Tips! Du kan også bruke fersk mango i smoothien. For å få den skikkelig kald kan du tilsette noen isbiter sammen med resten av ingrediensene.

Pizzasnurrer

Fyll

  • 400 g kjøttdeig
  • 4 ss olje
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss tomatpuré
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • ca. 1 dl vann
  • ½ potte frisk basilikum
  • 5 dl revet hvitost

Pizzadeig

  • ½ pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • ½ ts salt

Slik gjør du

  1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Lag kjøttsaus: Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme i to omganger. Ha all kjøttdeigen tilbake i stekepanna. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den tykner. Dryss over basilikum. Avkjøl sausen til deigen er ferdig hevet.
  3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull sammen deigen til en pølse.
  4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost og eventuelt litt ekstra fyll, f.eks. paprika og ananas.
  5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
  6. Server gjerne snurrene med litt grønn salat.

Oppskrift og bilder fra Matprat.no