Meny
 

Tips til deg som skal arrangere fotballbursdag

Har du et bursdagsbarn som er interessert i fotball? Da er fotballbursdag midt i blinken! Vi gir deg tipsene som gjør bursdagsfesten til en suksess.

Bord som er dekket med fotballtema

Produkter fra Nille

Fotballbursdag byr på mye lek og moro og passer for barn i alle aldersgrupper – både gutter og jenter.

 

Start med å pynte bordet med en grønn, svart eller hvit duk. Er du ekstra kreativ kan du bruke en stripe kunstgress i midten, eller så kan du klippe opp grønt papir og late som det er gress. Har dere fotballfigurer liggende, kan dette også brukes som pynt. Du kan i tillegg printe ut små fotballer og legge på bordet. Her er det bare fantasien som setter grenser!

  

Siden fotballtemaet er såpass populært, er det ikke vanskelig å få tak i engangstallerkener, servietter o.l. med fotballmotiv. Dette er en fin og enkel måte å få frem fotballtemaet på. Et annet tips er å klistre navnelapper på små flasker – for eksempel små imsdalflasker – og bruke det til å ha drikke i. Enkelt, men veldig gøy for barna.

 

 

Servietter fra Nille kr 24.90

 

Engangstallerken fra Nille kr 39.90

 

Muffinsformer fra Kitchn kr 59

 

Tips! Skriv i invitasjonen at det er fotballbursdag og be gjestene ta på t-skjorte (gjerne av favorittlaget) og shorts.

Mat og drikke

Hva er vel mer perfekt enn å servere pølse i lompe i en fotballbursdag? Eller hva med å servere pizzasnurrer? Her kan det imidlertid være lurt å høre med bursdagsbarnet – det er tross alt han/hun sin dag.

 

Når det gjelder kaken, kan du lage den på to måter: som en fotball eller som en fotballbane. De aller fleste velger å lage fotballbane, da denne er relativt enkel å få til. Det eneste du må gjøre er å lage en sjokoladekake i en langpanne, og deretter pynte den som en fotballbane. Noen bruker seigmenn og grønn smørkrem, mens andre bruker fotballfigurer og små mål til å sette på kaken. Her velger du selv hvor avansert du ønsker å gjøre det. 

Vil du heller lage fotballmuffins, finner du oppskrift her.

Aktiviteter

 

  • Spille fotball i hagen (evt. på en fotballbane i nærheten)
  • Straffekonkurranse
  • Kims leker (med fotballting)
  • Spille Fifa
  • Adjektivhistorie hvor du har flettet inn fotball i historien

 

Tips! Ønsker du å dele ut premier? Hva med å dele ut diplomer eller sjokolademedalje til barna.

 

 

Sist endret - 05 juni 2019