Meny
 

Skolesekk til første klasse

Det er mange spente barn som begynner på skolen til høsten og da er det viktig å ha en god sekk. Men hva er en god skolesekk? Her er noen tips som kommer godt med når du skal handle skolesekk til førsteklassingen.

Skolesekk til første klasse

Den beste skolesekken passer til kroppen som skal bære den. Når vekten fordeles riktig, belastes ikke barnets rygg og skuldre mer enn nødvendig. De fleste sekker kan justeres og har stropper som kan reguleres. Derfor bør skolebarnet være med i kjøpsprosessen, slik at han eller hun kan prøve sekken på.

 

 


Akkurat passe stor
En sekk som passer godt er en klok investering i barnets helse. Barn vokser etappevis og svært forskjellig. Noen strekker seg jevnt og trutt, andre kan plutselig «skyte i været». Ikke kjøp en sekk som skal vare helt frem til ungdomskolen, men velg en variant som kan vare noen år. På flere sekker kan ryggen justeres, slik at sekken til en viss grad kan vokse med barnet.
For å beskytte den lille kroppen, er det viktig å sørge for at sekken ikke er for stor og at den er justert riktig. Skolesekken bør ikke henge lenger ned enn 10 cm under barnets midje.

 

 

 

Her et et utvalg av de mest solgte sekkene til 1. klasse. Du finner disse hos Ark, Norli og Bagorama. Alle koster 799,-

 

Lettere å bære tungt
Etter hvert som skolesekken fylles med bøker og ting, øker vekten. Unngå at stroppene glir ned, slik at ryggen får en uheldig svai. Armene må kunne svinge fritt frem og tilbake når barnet går.

Skulderstroppene bør svinge litt innover på skolesekken til de minste skolebarna. Det gjør at sekken henger bedre og ikke glir ned. Det er også smart med en bryststropp, som sørger for at skolesekken sitter godt inntil kroppen. Et hoftebelte med spenne fordeler vekten bedre, og avlaste rygg og skuldre og gjør det lettere å bære skolesekken.

 

Sist endret - 21 mai 2019