Meny
 

Ingen er født med ski på beina

Ingen er født med ski på beina


Bilde: Vossresort.no

Gi barna gode skiopplevelser fra begynnelsen! Skal du fostre skiglade barn gjelder det å ikke gå i fellene som gir barnet en dårlig skiopplevelse i starten. Fremgang avler fremgang, og glede avler glede når det kommer til barn og ski.


 

Bilde: Coop.no

 

En vanlig snubletråd for foreldre er at de kjøper for stort utstyr til barna. Dette er i utgangspunktet en god tanke, med hensyn til miljø og lommebok, men vil ikke hjelpe barnet i gang med skigleden.

 

Kjøper man for store skistøvler til barnet mister man skoens evne til å støtte og stabilisere den lille skiløperen. Dette gjør det vanskeligere å holde balansen, og kan lett føre til gnagsår.

 

Dersom man ønsker å ha litt rom for vekst, kan man legge inn maks en pekefingerbredde med luft fremme i støvelen. Da er det plass til en tykk ullsokk, og skoene kan forhåpentligvis brukes i en sesong eller to til.

 

Dersom et barn aldri har gått på ski før, bør man ikke kjøpe for lange ski. Om skiene blir for lange er de vanskelige å håndtere og kommer lett i kryss.

 

Langrennsski til barn skal være omtrent i barnets kroppshøyde, og alpinski skal nå barnet omtrent til haken. Husk at barneski er tilpasset barn. De er mykere og mer tilgivende, og gjør det enklere å lære seg korrekt teknikk enn det voksenski gjør.

  

TIPS: Dersom skistøvlene ikke har det som standard, kan det være lurt å bytte ut sålene i barnets skisko med en god, varm ullsåle for ekstra gode varmeegenskaper!

 

 

 

Foto: Erlend Sande

 

Start uten staver!
En av de beste rådene vi kan gi til foreldre som skal investere i barnets første sett med skiutstyr, er å starte uten staver. Når barnet skal lære skiene å kjenne er det mange nye inntrykk som skal fordøyes, og staver blir fort bare et ekstra element som kan forstyrre læringsprosessen.

 

La barnet heller glede seg over skiene, mestre dem så langt som mulig og innlære god skibalanse – før man implementerer stavene i opplevelsen på et senere tidspunkt når man føler at barnet har en nytteverdi av å bruke staver.

 

 

ALPINSETT – JUNIOR: ELAN RS RIPSTICK/RC RACE + Quick Shift 7.5 binding
Det er ikke alle juniorer som er nybegynnere på ski. Dette er en glimrende alpinski med godt kantgrep, lekenhet og stabilitet, alt for å kose seg i bakken. Laminert trekjerne og Waveflex sørger for at skien gir optimal snøkontakt. Passer til variert kjøring på alle typer underlag og er det beste verktøyet for å utvikle seg på ski. 
Ski + binding: kr 1799,- // Sport Norge

 

 

 

ALPINSETT - BARN/JUNIOR: ELAN MAXX/SKY + EL 4.5/7.0 binding
Stilige og lettkjørte alpinski som innbyr til stor skiglede og mestringsfølelse for barn i alpinbakken. Elan har lang erfaring med å skape barneski som gir jevn flex og lav vekt slik at barna kan mestre svingteknikk på enklest mulig måte. Leveres som Shift bindingssystem som enkelt kan justeres til større støvler etter hvert som barnet vokser.
Ski + binding: kr 999,- // Sport Norge

 

 

ALPINA AJ3 GIRL/AJ3 MAX: Alpinstøvel – Barn/junior
Behagelig barne- og juniorstøvel med tre spenner som tilbyr enkelt inn-/utsteg slik at barna selv kan betjene støvlene. Thinsulate innerstoff med deilig komfort og svært gode varmeegenskaper. Leveres i både gutt- og jentedesign.

 

Ta turen innom Sport Norge så hjelper de deg med den rette støvelen til ditt barn.

 

Kilde: Sport Norge

Sist endret - 24 februar 2020