Meny
 

HELLER TELTTUR ENN PLAYSTATION

- Jeg klarer ikke å få barna mine til å gå på lekeplassen, men straks jeg nevner ordene primus, bål eller fjell blir de ville av begeistring, sier markedskoordinator på Sartor Storsenter, Linn Haukeland.

Heller telttur enn playstation

Tobarnsmoren er en av mange som har fått et lidenskapelig forhold til vår egen, norske natur de siste årene. Tidligere slet hun med å få barna til å gå på lekeplassen. Nå går familien på fire regelmessig på toppturer og sover mer enn gjerne i telt. Og får barna, Nikolai (7) og Jesper (10), valget mellom å spille Playstation eller gå på tur; da velger de tur.


- Det har gjort underverker for familien vår. Guttene er merkbart roligere og de slapper av på en helt annen måte når de er ute i naturen. Det er mindre krangling og knuffing, og hele familien får kvalitetstid sammen, forteller hun.

 

 

TELTTUR VEKKET INTERESSEN
Lidenskapen startet for to år siden. Linn og mannen kjøpte leilighet på Geilo for å pleie interessen for ski og snø. De oppdaget fort at de ikke fikk brukt leiligheten nok, når de var avhengig av snø og ski for å dra til fjells.


- Vi tenkte: «hva er det vi ikke har fått med oss som alle andre friluftsmennesker har forstått?».

 

 
Snart på toppen! På vei mot Buerbreen i Odda.

- Vi kjenner alle på
hvilepulsen når vi
drar på tur sammen.

 

Når snøen forsvant, bestemte vi oss for å pakke med oss primus og telt og tilbringe en helg ute i naturen. Da var det gjort. Det var en fantastisk fin opplevelse og barna blomstret den helgen, forteller hun entusiastisk.

ØKT MESTRINGSFØLELSE
Haukeland forteller ivrig om familieturer til skog og fjell, om krabbelysing og padleturer, og om to brødre som stortrives ute i naturen. Hun er sikker i sin sak; guttene er blitt både roligere og mer selvsikker etter at de begynte å være ute i friluft.

 

- Vi kjenner alle på hvilepulsen når vi drar på tur sammen.Stillheten er befriende og vi nyter å være langt borte fra hverdagens kjas og mas. Vi snakker mer sammen og guttene elsker å tenne bål, lage mat på primus og sløye fisk. De lærer om naturen, oppdager at maten ikke bare kommer «fra butikken» og får en veldig god mestringsfølelse av å delta på «ekspedisjoner», både små og store, sier hun.

 

 

I fin driv oppover fjellsiden.

 

SMÅ TURER KAN OGSÅ VÆRE STORE
Haukeland poengterer at ambisjonsnivået ikke nødvendigvis trenger å være høyt for at du skal få fine naturopplevelser. Små turer kan være like fine som store, «instagramvennlige» turer, i følge henne.


- Du behøver ikke å planlegge turer til Trolltunga eller Galdhøpiggen for å oppleve fantastisk norsk natur. Du kan ha en like god opplevelse ved å ta med et sitteunderlag, en pølsepakke og noen fyrstikker ut på tur i lokalområdet ditt. Turister kommer fra hele verden for å se norsk natur –det er ikke alltid vi skjønner hvor heldig vi er som kan oppleve den helt gratis, smiler hun.

 

 

Hardangervidda med utsikt til Hallingskarvet i bakgrunnen.

 

 

Mat smaker alltid best ute.

 

 

Gjør deg turklar på Sartor Storsenter. Du finner et rikt utvalg av sport- og friluftsutsyr for hele familien i våre butikker; XXL, Sport Norge, G-SportStormberg, SkogstadObs, Clas Ohlson, Sotranot

Sist endret - 13 september 2018