Meny
 

Nå er det dobbel denim som gjelder

Tør du å prøve deg på «The Canadian Tuxedo»? Her er stylistens beste tips til hvordan lykkes med trenden.

Nå er det dobbel denim som gjelder

 

Bilde: Matchfashion.no

Vi går imot lysere tider og vårtrendene er allerede på vei inn i butikkene. En av vårens trender er jeans og «work wear», og med det kommer også dobbel denim snikende inn i motebildet igjen.

 

 

Denimbluse med ballongermer kr. 249,- H&M // Denimbukse kr. 299,- H&M  // Slim fit denimskjorte kr. 349,95 Vero Moda

 

 

Artig opplysning: Å gå med jeans fra topp til tå fikk betegnelsen «The Canadian Tuxedo» etter at Bing Cosby i 1951 ble nektet adgang på et hotell iført olabukse og olaskjorte.

– Trenden med double denim kommer og går, men vi har nok sett ekstra mye av den de siste sesongene. Uansett så er denim det ultimate stoffet, og jeans det ultimate plagget å style. Det passer til alt, sier Marte Dahlgren, en av Norges fremste stylister, til MinMote.


For mange kan det virke litt mye å kle deg i jeansstoff fra topp til tå, mens for andre er det en god måte å løse en kleskrise på.

 

 


Skjortekjole kr. 399,95 Vero Moda //  Jumpsuit kr. 599,- Cubus

 

Vårjakker: Dette er jakkene vi vil bruke nå

– Double denim, eller «The Canadian Tuxedo» som det også kalles, er en herlig combo men som bør gjøres riktig. Denim-bukser og skjorter satt sammen i et antrekk er finest når fargene harmonerer sammen. Vi ser også en del buksedresser i denim nå, og da er jo double denim-jobben allerede gjort. Bruk gjerne et belte i livet for å bryte opp litt, tipser hun.

 

Les også: Fem merker du bør vite om

Dahlgren anbefaler å tråle brukt- og vintagebutikker etter godbitene.

– Denim er dog kjent for å være en miljøversting, så jeg anbefaler å sjekke ut sustainable denim brands – og ettersom denim alltid er i vinden finnes det masse bra jeans og denim-plagg hos vintagebutikkene.

 

Les også: Disse tingene bør du kjøpe brukt

 

Dahlgren forteller at helantrekk i én farge fortsatt er en sterk trend.

– Hvit denim er også superhot. «White on white» er en trend som har hengt med oss hele vinteren og denne klassiske trenden fortsetter også fremover mot lysere tider, sier hun og legger til:

 

– Ellers anbefaler jeg å bruke en denimjakke som et lag utenpå hverdagsantrekket ditt, for eksempel under ullkåper og tykkere jakker allerede nå før våren trer inn. Uansett gjelder det alltid å gå med det du føler deg vel i – uavhengig av trender.

 

 

Jeansjakke kr. 599,- KappAhl  //  Stella skinny jeans extra long leg kr. 399,- KappAhl

 

 

 

Kilde: MINMOTE

Sist endret - 02 mars 2020