Meny
 

Hårtrendene for brudesesongen 2019

- Brudene beveger seg mer og mer bort fra det tradisjonelle. De tør å være moderne, sier frisør Lisa Marie Dale fra Adam og Eva på Sartor Storsenter. Hovedtrendene for 2019 stramt oppsett, fletter, hårpynt og løs tekstur, ifølge Dale. Hun forteller at brudene er mye mer individuelle nå enn for bare noen få år siden.

Hårtrendene for brudesesongen 2019


- De tar med seg mye mer av personligheten sin inn i både kjole, hår og makeup. Noe vi blant annet ser i en av de store trendene, som er hårpynt, forteller Dale.


Skreddersydd «brudepakke»
På Adam og Eva skreddersyr de brudepakker til kommende bruder. Brudepakken består av konsultasjon med prøvetime, håroppsett på bryllupsdagen og brudemakeup. Det er mange faktorer som skal klaffe før hår og makeup blir bestemt.


- Under konsultasjonen er vi opptatt av å bli kjent med bruden. Vi forsøker å få mest mulig informasjon om henne, slik at vi kan komme med skreddersydde forslag.
Hvilken ansiktsform har hun? Hvilken stil har hun? Hvilke frisyrer inspireres hun av? Og det viktigste; hvilken brudekjole har hun valgt? Vi snakker ikke om hår før vi har sett bilde av kjolen, ler Dale.

 


Dette er de største hårtrendene for
brudesesongen 2019


Stramt oppsett
Dette ser vi mye av, og det har nok sammenheng med brudekjoletrendene. Kjolene nå er tettsittende, har ofte mye blonder og blomsterdekor, og er virkelig et blikkfang. Da er det viktig at håret ikke tar bort fokus fra kjolen. Ved å sette opp håret i et stramt oppsett får du frem både kjole og ansikt, sier Dale.


Fletter
Fletter har vært populært i noen år nå, og holder fortsatt stand. Det finnes mange forskjellige fletteteknikker, og det er så mye fine oppsett man kan lage med fletting. Her er det mange valgmuligheter; flettekrans, løs fiskebensflette, eller hva med å samle alt håret i en romantisk flette? Her kan det ofte være behov for litt ekstra hjelp, så det er ikke uvanlig at vi fyller på med løshår, forteller Dale.


Hårpynt
Dette er en av de store trendvinnerne på brudemessene. Fra blomsterkroner og hårsklemmer med perler, til tiaraer, blondeblomster og smykker som henger løst nedover håret – her er det bare fantasien som setter grenser. Dette er en trend som kommer til å bli mer og mer fremtredende, forteller hun.


Løs tekstur
Håret skal ikke se for «stylet» ut. Krøllene er ikke lenger sterke, de ser mer tilfeldig ut – som om du har naturlig fall i håret. Det gir et avslappet uttrykk og passer godt til bohem-inspirerte kjoler, sier Dale.

Sist endret - 17 september 2018