Meny
 

Sommerdrikker du kan lage selv

Når temperaturen stiger, trengs kalde sommerdrikker i kjøleskapet.  Lag en frisk og god smoothie, hjemmelaget iste eller en sommerdrikk barna vil elske! Det smaker ekstra godt og er perfekt på varme sommerdager!

Tips til sommerdrikker du kan lage selv

 

Nå bugner butikkhyllene av frukter og bær. Smoothie er noe både liten og stor liker, og passer supert som frokost, mellommåltid og kveldsmat, som påfyll etter trening eller rett og slett bare når du vil kose deg litt ekstra.

 

Her er oppskrift på en søt, frisk og populær smoothie full av smak fra jordbær. Lag gjerne dobbel porsjon, for her går det unna!

INGREDIENSER (2 porsjoner)

 

2 dl jordbær

1 stk banan

4 dl appelsinjuice

5 stk isbiter

Slik gjør du:
Del bananen i biter og ha oppi blenderen sammen med friske eller fryste jordbær og appelsinjuice. Kjør til du får en tykk smoothie og hell over i fine glass. Server gjerne med jordbær på trespidd.

 

 

 

Isteen lager du selv

Imponer gjestene med iste av mynte - det er superenkelt å få til! Lag isteen med kaldt vann, da smaker mye bedre!  Legg 15-20 gram løse teblader etter ønske i kaldt vann, la stå i 6-12 timer i kjøleskapet og sil av før servering. Teen kan også tilsmakes med blomster. Søt med sukkerlake eller kunstig søtningsmiddel etter ønske (kunstig søtningsmiddel løser seg lettere i kaldt vann enn sukker).

Iste (4 porsjoner)
20g løse teblader etter ønske

1l vann

 

 

 

Skal du har bursdagsselskap og venter masse barn i huset, er dette en enkel og smakfull sommerdrikk som barna vil elske!

 

INNGREDIENSER
1 deler ublandet appelsinsaft (feks Lerums appelsinsaft uten tilsatt sukker)
5 deler vann med kullsyre (Farris, Bris, etc.)
5 deler sitronbrus
5 deler appelsinbrus (Solo, Siesta etc.)
4 deler eplejuice
massevis av isbiter
noen mynteblader
jordbær eller andre bær til pynt

 

Slik gjør du:
Bland alt og ha det i en glassbeholder. Vi kan anbefale beholder med tappekran som du finner i mange av våre kjøkken- og interiørbutikker.

 

Ta turen innom en av matbutikkene våre og finn masse deilig frukt og råvarer til din egen sommerdrikk!

 

Sist endret - 12 juni 2018