Meny
 

Sitronkarameller

Disse karamellene smaker nydelig!

sitronkarameller

Fremgangsmåte:

 

• Kok opp sitronsaft, fløte, sukker og glukosesirup i en gryte.
• La karamellen koke til den er 122 grader (bruk et sukkertermometer). Det tar litt tid, så vær tålmodig og husk å holde øye med termometeret.
• Dekk en liten kakeform eller ildfast form (ca. 15 x 15 cm) med bakepapir.
• Når du har fått riktig temperatur på karamellen tar du gryten av platen og tilsetter smøret. Rør slik at smøret blander seg med karamellen og hell massen i formen.
• La karamellen avkjøles til romtemperatur og skjær den i små biter. Pakk eventuelt de små karamellene inn i cellofan eller bakepapir. Oppbevar de ferdige karamellene lufttett og kjølig.

 

Oppskriften har vi fått fra Rig-tig.

 

Ingredienser:

 

• 1 dl ferskpresset sitronsaft
• 1,5 dl fløte
• 50 g smør
• 200 g sukker
• 75 g glukosesirup


Her er noen forslag til utstyr du kan trenge til denne oppskriften:

FRA VENSTRE: Pillivuyt, kvadratfat nr. 2 - 17x17cm kr 319,- // Rig-tig, easy stekespade i tre kr 99,-  //  Rig-tig, sitruspresse 33cl kr 149,-. Alle produktene finner du hos Kitch'n på Sartor.

Sist endret - 24 juni 2019