Meny
 

Hvitvinsdampede blåskjell

Blåskjell dampet med hvitvin og hvitløk kan serveres både som hovedrett og forrett. Det er enkelt, raskt og ikke minst veldig godt. Server gjerne nystekt brød og pommes frites til. Denne retten kan også fint lages i folie på grillen.

Hvitvinsdampede blåskjell

 

Ingredienser

 

• 2 kg blåskjell
• ½ stk løk
• 5 cm purre
• ½ stk selleri
• 3 fedd hvitløk
• 1 ss smør
• 2 dl hvitvin
• 2 ss hakket bladpersille

 

Dersom du vil lage rettn på grillen kan du bruke en aluminiumsbakk eller et dobbelt lag med aluminiumsfolie som penslets med smør. Ha alle ingrediensene i folien og lukk igjen eller sett på lokk, om du bruker en bakk. Sett pakken/formen over god varme, og la det dampe til alle skjellene har åpnet seg. Luk ut skjell som ikke har åpnet seg.

 

Slik gjør du


1. Kast knuste blåskjell.
2. Finhakk løk, purre, selleri og hvitløk. Surr alt i kjelen med olivenolje til løken blir myk (ikke brun).
3. Hell i hvitvin og tilsett blåskjellene. Legg på lokk og damp i 3-4 minutter.
4. Rist på kjelen så skjellene får omrokkert seg litt. Damp videre i 3-4 minutter til skjellene har åpnet seg. Pass på at skjellene ikke blir dampet for lenge, da blir de "melete". Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
5. Dryss over hakket persille og server gjerne med ferskt brød og pommes frites til.

 

Og det beste med denne herligheten, er at dette er gjort på 20 min!

Sist endret - 23 juli 2019