Meny
 

Fastelavnswraps med vaniljekrem og friske bær

Fastelavn med nystekte fastelavnsboller er for mange et søtt, lite høydepunkt i vinterkulden. Dette er oppskriften for deg som har lyst på en ny vri i år; flat bolle rullet som en wrap og fylt med vaniljekrem og friske bær, med et dryss av melis på toppen. Oppskriften gir ca 10 wraps.

Fastelavnswraps

Ingredienser

 

Deig
2,5 dl lunken helmelk
25 g fersk gjær
90 g sukker
0,5 ts kardemomme
1 stk egg
500 g hvetemel
100 g mykt smør

 

Hjemmelaget vaniljekrem
6 stk eggeplommer
4,5 dl helmelk
120 g sukker
2 stk vaniljestenger
35 g maizenna

 

Krem
3 dl kremfløte

 

Topping
jordbær
melis
rips
jordbærsyltetøy


Slik gjør du
1. Bland de tørre ingrediensene sammen. Varm melken til den er lunken og bland i fersk gjær til den er oppløst. Bland så med egg og det tørre. Elt til en smidig deig.

 

2. Tilsett mykt smør litt og litt mens du elter deigen.

 

3. Dekk bollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la heve til dobbel størrelse, ca 40 minutter.

 

4. Del deigen i 10-12 emner og trill til runde boller. Kjevle deretter bollene flate på en melet flate, de skal være ca 2 mm tykke og 20-25 cm i diameter.

 

5. Stek på svak varme i en stekepanne til de er gjennomstekt, men ikke så lenge at de blir brune. Avkjøl på rist under et rent kjøkkenhåndkle.


6. Lag vaniljekrem: Pisk sammen eggeplommer, sukker og maizenna i en bolle.


7. Del vaniljestengene i to og skrap ut frøene. Ha både frø og stenger sammen med melk i en kjele og kok opp. Hell den varme melken gjennom en sil (slik at du får fjernet vaniljestengene) over eggeblandingen og pisk godt sammen.

 

8. Ha blandingen tilbake i kjelen og kok opp under omrøring. Når vaniljekremen er tykk og glatt har du den over i en bolle. Avkjøl den gjerne over kaldt vannbad under omrøring, slik at den blir kald raskere.

 

9. Pisk kremfløte og bland inn i den avkjølte vaniljekremen.

 

10. Fyll fastelavnswrapsene med vaniljekrem og friske bær. Fastelavnswraps bør spises helt ferske.

 

Bilde og tekst er hentet fra Meny.no

Sist endret - 10 februar 2020